BOLEH PESAN BEDAK2 SEJUK BERAS TITIK , BEDAK2 SEJUK MUNTAH BELUT , BEDAK SEJUK BENANG SILA DISINI - CARA BORONG PUN BOLEH...BELI SIKIT2 PUN OK. BOLEH JUGA BUAT PESANAN AIR GAMAT, BEDAK PENAWAR, BAM ,MINYAK GAMAT, MINYAK URUT PANAS,...

HADIAHKAN AL FATIHAH PADA IBUBAPAMU SETIAP PAGI DAN PETANG

HADIAHKAN AL FATIHAH PADA IBUBAPAMU SETIAP PAGI DAN PETANG

BANYAKKAN BERSELAWAT KEPADA NABI SAW PADA PAGI DAN PETANG

BANYAKKAN BERSELAWAT KEPADA NABI SAW PADA PAGI DAN PETANG

Tima kasih sudi jadi sahabat :D

Tuesday, November 11, 2008

SPM!!
Hari ni bermulalah perjuangan anak bujang saya setelah bertungkus lumus memasuki institusi persekolahan selama 11 tahun. Apa yang boleh saya lakukan sekarang hanyalah berdoa agar dia dapat memberikan jawapan yang dapat memuaskan hati para pemeriksa kertas. Biarlah dia dapat menjawap kesemua kertas soalannya dengan jaya.. amin!!

Teringatlah saya tatkala saya menduduki peperiksaan yang sama dahulu. Agak berkurun juga rasanya..(lol). Sebelum menghadapi peperiksaan kertas, kami diminta membuat peperiksaan amali. Memang teruja sangat masa tu. Maklumlah terasa diri bagaikan seorang saintis muda yang sedang menjalankan ujikaji besar!! (roflol)

Memang amat mendebarkan setiapkali kaki melangkah masuk ke dewan peperiksaan. Bolehkah saya menjawapnya nanti? Bolehkah saya menghabiskannya nanti? Mak pesan untuk menghabiskan kesemua soalan walau apa pun yang terjadi. Moga-moga masa yang diberi boleh saya atur dengan elok dan tepat.

Setiap kali lepas keluar dari dewan, saya akan terus ke bilik darjah yang lain ataupun terus balik. Tak ada masa nak berkongsi maklumat dengan kengkawan. Untuk apa nak bertukar-tukar jawapan sekiranya kertas jawapan sudahpun ada di tangan pegawai bertugas. Hanya akan memeningkan kepala sekiranya jawapan saya berbeza dari jawapan kawan2. Lebih elok saya tatap buku untuk peperiksaan yang seterusnya.

Itu sedikit sebanyak pengalaman saya ketika di sekolah dulu. Semoga anak teruna saya dapat membuat yang terbaik bagi dirinya dan menjadi contoh yang baik untuk adik2nya.

Selamat berjuang, Nazmi. Umi dan abah sentiasa mendoakan kejayaan Nazmi. Adik2 pun berdoa juga agar abang sulung mereka menempah kejayaan yang cemerlang!!

1 komen:

husz_nie said...

ada kak alya..
tempe tahu tempe ada hutang lg pasal background blog..
tp sibuk sket skang... ngn tenet takle dok masuk...

nanti hujung minggu ni tempe try wat tutorial utk akak..

sori ek